Over ons..

C.V. Zatgeleuter is ontstaan op 09-09-2005. Wij, als leden van de C.V., zijn al jaren een goede vriendengroep. Die vriendengroep bestond toen nog uit 10 man en die 10 man zijn er nog steeds (zie leden). Maar sinds toen en nu zijn er heel wat veranderingen gevallen binnen de groep. Enkele van ons kregen een vriendin en die kwam dan zo nu en dan wel eens mee. En zo kwamen er steeds meer meiden in de 'kerelsgroep'.Ook veel andere Rijsbergenaren werden bij de groep betrokken. Zo ontstond er een leuke groep van ongeveer 20 man die nu nog steeds standhoudt.

Tijdens het carnavalsjaar van 2005 waren enkele van de mannen van de groep aangesloten bij een andere carnavalsvereniging. Dit beviel goed, maar men wilde met de rest van de groep ook binnen een vereniging. Zo ontstond het idee om bij, of dezelfde vereniging aan te sluiten, of bij C.V. Goedzat aan te sluiten. Maar na lang beraad en bijna voor C.V. Goedzat te hebben gekozen, kwam het idee om een eigen carnavalsvereniging op te richten. Sommigen zaten al met het probleem dat de groep te groot werd, maar met een eigen C.V. werd dit probleem ingekort. Iedereen was met dit idee tevreden en zo ontstond er op 09-09-2005 een carnavalsvereniging die hopelijk nog lang stand zal houden.

Jaargang 2005-2006

In dit jaar hebben wij als carnavalsvereniging met een wagen in Rijsbergen en Effen meegereden. In Rijsbergen zijn wij als 7e geŽindigd!! (voor meer info over de ranglijst, kijk op www.aopelaanders.nl)

In Effen hebben wij samen met d'n Hooibaarg meegereden als 'zat gehooibaargt'. Daar zijn we eerst geworden, maar vanwege een kleine 'misrekening' met de tijd werden we gediskwalificeerd.

Jaargang 2006-2007

In dit jaargang heeft de vereniging een grote stap vooruit gezet met de kwaliteit van de wagen. Er is dat jaar gebouwd met een serieuze instelling, zodat ook wij mee zouden helpen aan een hogere kwaliteit van onze optocht in ons aopelaand. Ook al was er een zekere teleurstelling over de uitslag, er is nog steeds veel goede moed om volgende jaren nog beter te presteren en nog verder uit te breiden. We hebben dit jaargang alleen in Rijsbergen meegereden en hebben daar de 6de plaats behaald.

Jaargang 2007-2008

Het was een race tegen de klok dit jaar. Carnaval viel vroeg en de bouwers van alle verenigingen moesten vroeger aan de slag dan anders. Hoe dichter de carnaval kwam, des te meer leek er nog gedaan te moeten worden. De eindsprint was dan ook groot, maar toen de dag van de optocht daar was, werd er toch een mooie wagen naar buiten gereden. Aangezien het motto van Rijsbergen 'Tis nie niks' was, werd er besloten om als eigen wagenthema 'Tis nie niks, maar tis ok nie af' te pakken met als achterliggende gedachte een bouwput.

Er werd met het bouwen van de wagen flink op detailwerk gelet. In vergelijking met voorgaande jaren is er in dit jaar wederom een sprongetje gemaakt. De afwerking was goed en men hoopte op iets moois. Maar de concurrentie was nog groter dan andere jaren. Door het wat kleiner uitvallen van de wagen werd er nog meer aan de afwerking gedaan. Deze inzet werd dan ook beloond met een welverdiende 4de plaats, met slechts 2 punten van de 2de plaats en 6 punten boven de 5de plaats! De motivatie is er nu helemaal en wie weet wat er komende jaren nog zal gaan komen!

Jaargang 2008-2009

Het motto van dit jaar was 'Da zien we gèrruh'. Hier kon men wel wat mee en het wagenthema van onze praalwagen werd dan ook circus. In eerste instantie werd er gezegd binnen de vereniging dat er dit jaar een stapje terug gedaan zou worden. Het belangrijkste was dat het een gezellig jaar zou worden. Al snel werd bekend dat er nog een vereniging (C.V. hut Brandtweer) in ut Aopelaand was die precies hetzelfde wagenthema zou hebben als wij. Dit zorgde natuurlijk voor enige rivaliteit. Omdat er van te voren afgesproken was het iets rustiger aan te doen met de bouwdrukte, kwam het er al gauw op neer dat de wagen van dit jaar een stukje kleiner zou worden dan andere jaren. Dit jaar zou de wagen geduwd worden door mensenkracht in plaats van machinekracht. Dit betekende dus ook geen trekkerombouw, wat de wagen ook een stukje kleiner maakte.

De wagen zelf werd dus iets kleiner, maar de details werden daarom niet minder. Het fanatisme was er toch ook dit jaar niet uit te slaan en men had dus uiteindelijk nog veel werk aan alle details die in de wagen verwerkt zouden worden. Toen het geheel in elkaar stond bleek er een geweldig mooi circus tevoorschijn te komen met acrobaten, clowns, tijgers en apen. Ondanks het feit dat er onderweg wat attributen afbraken, was een 3de plaats zeer terecht en kan men spreken van een succesvol jaar waarin de stijging van kwaliteit opnieuw bewezen is!

Jaargang 2009-2010

Door de jaren heen hebben we een groei in kwaliteit en grootte doorgemaakt ’t Aopelaand. Dit jaar stonden we voor de opgave om voor de optocht van zondag 14 februari een praalwagen neer te zetten. Met het motto van ’t Aopelaand, ‘van bienustebuite tot aagtursteveure’, werd net als vele andere verenigingen niks gedaan.

Om de stijgende lijn voort te zetten, die wij als CV Zat Geleuter de afgelopen vier jaar hebben neergezet in de behaalde prijzen, moesten we dit jaar de derde plaats van vorig jaar overtreffen. Er werd een eigen thema bedacht: ‘De Romeinen’! Met veel bouwlust en een sfeer van leut in de schuur werden de lassen gelegd, het ijzer gebogen en de vorm gecreëerd. Begin januari, op ongeveer ¾ van het bouwseizoen stond de open dag van alle CV’s weer op het programma. Deze was wederom een groot succes. De belangstelling was groot. Voor het eerst werd deze open dag bij een carnavalsvereniging in de schuur afgesloten en dit jaar kregen wij deze eer. ’s Avonds kwamen de bouwers uit ’t Aopelaand naar onze schuur om een vette hap te eten en een pint na te drinken. Carnaval kwam ondertussen dichterbij en het besef dat we nog goed aan de bak moesten groeide.

De laatste weken werd de kleur gegeven aan de Romeinse praalwagen en groeide de trots op wat we neer hadden gezet. De optocht van 14 februari verliep niet vlekkeloos: er brak een hand af in de top en de kou en sneeuwachtige regen was verbitterend maar desalniettemin overheerste de trots. Trots op een creatie die de tweede plaats behaalde in ’t Aopelaand!